Skip to main content

Een Belgische Verrassing: We Schitteren in de Halfvasten Optocht van Oss

04 maart 2024

Het was een stralende dag toen we onze opwachting maakten in de bruisende straten van Oss, Nederland. Met een blauwe hemel boven ons hoofd en een zacht briesje dat door de lucht danste, kon de dag niet perfecter zijn voor onze deelname aan de jaarlijkse halfvasten optocht. Als enige Belgen onder de deelnemers waren we vastberaden om onze unieke flair te tonen aan het Nederlandse publiek.

Wat onze deelname nog specialer maakte, was het feit dat we de enige groep waren die vergezeld werd door onze imposante reuzen. Terwijl de andere deelnemers zich verzamelden met hun praalwagens en kostuums, pronkten wij met onze majestueuze reuzen: de heks Helga, Micky en Minnie. Hun aanwezigheid voegde een extra dosis magie toe aan de al opwindende sfeer van de optocht.

Met ons nieuwe pronkstuk, de reuzenremork, arriveerden we in stijl in Oss. De rit naar de bestemming was een avontuur op zich, gevuld met gelach en opwinding over wat de dag ons zou brengen. Ondanks dat we niet met veel personen waren, straalden we een onmiskenbare energie en enthousiasme uit dat de hele stad leek te vullen.

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door de organisatie. De Nederlanders begroetten ons met open armen en waren nieuwsgierig naar ons verhaal achter de reuzen. Het voelde alsof we al lang verwachte gasten waren, en die warmte gaf ons een extra boost om onze beste prestatie neer te zetten in de optocht.

En wat een optocht was het! Met spectaculaire wagens die de straten vulden met kleur en creativiteit, voelden we ons vereerd om deel uit te maken van zo'n prachtig spektakel. De toeschouwers juichten en applaudisseerden terwijl we voorbij trokken, en we voelden ons trots om onze vereniging en onze reuzen te vertegenwoordigen op dit grote podium.

Maar het hoogtepunt van de dag was toen we de lokale pers haalden met onze geliefde reuzen. De heks Helga, Micky en Minnie werden bewonderd en gefotografeerd door menigten vanuit alle hoeken. Het was een eer om te zien hoe onze creaties zoveel vreugde en verwondering brachten aan zoveel mensen.

Al met al was onze deelname aan de halfvasten optocht in Oss een onvergetelijke ervaring. Met prachtig weer, een warm welkom, en onze unieke reuzen waren we in staat om een stukje van onze Belgische charme te delen met onze Nederlandse buren. We kijken al uit naar de volgende keer dat we onze reuzen opnieuw kunnen laten schitteren in de straten van Oss.