Skip to main content

Gezocht: Hulp van de lokale ondernemers

07 december 2022

Nu de zomer vol festivals en feesten stilletjes plaats maakt voor de herfst kijken we als carnavalsvereniging natuurlijk uit naar het nieuwe seizoen dat officieel start om 11u11 op 11 november 2022.

Na drie edities zonder volwaardige halfvastenstoet door de straten van Rijkevorsel zijn we dan ook nu al bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar.

Het 49ste levensjaar van de Rijkevorselse Rederijkers zouden we dan ook op 19 Maart 2023 groots willen vieren.

De halfvastenstoet die die dag door het mooiste dorp van de kempen trekt, zou dan ook de mooiste stoet van de kempen moeten zijn.

Reeds enkele jaren proberen we hiervoor het niveau van de stoet op te krikken. Dit doen we op verschillende manieren.

In de eerste plaats filteren we de inschrijvingen op basis van de toegevoegde foto van de wagen en het gedrag van de deelnemers de voorbije editie.
In de tweede plaats proberen we mooie wagens ter plaatse te krijgen door te gaan “scouten” op andere carnavalsstoeten in de regio. Om deze praalwagens te overtuigen om  deel te nemen in onze halfvastenstoet krijgen ze soms een verplaatsingsvergoeding.

Al jaren rekenen we daarvoor op de steun van de Horeca. De inkomsten die we vergaren met het verkopen van “Steunstroken” gaat integraal naar het aantrekken van deze praalwagens.

Een mooie, leuke stoet is natuurlijk voor iedereen aangenamer om er een leuke dag van te maken. Sinds enkele jaren hebben we echter meer aanbod van praalwagens dan budget om ze mee te laten rijden.

We willen dan ook in dit artikel de vrijblijvende oproep doen aan de middenstand of ze dit initiatief zouden willen sponsoren samen met de horeca.

Op deze manier kunnen we met een prachtige halfvastenstoet Rijkevorsel al vroeg op het jaar laten schitteren!

De Rijkevorselse Rederijkers